Dirigent

Onze Dirigent,

 

An Swartenbroek is geboren op 16 juli 1975.

Al vanaf zeer jonge leeftijd had An het in haar. Ze leerde al snel bugel en later ook trompet aan de muziekacademie te Tienen in de klas van Argo penné. Tijdens deze periode startte haar muzikale carrière in de toenmalige Koninklijke Fanfare Sint-Genoveva te Oplinter.

In 1993 studeerde zij af en ging als amateur muzikant aan de slag bij tal van verenigingen en groepen van uiteenlopende genres.

An vatte haar studies als inspecteur en hoofdinspecteur aan in de koninklijke rijkswachtschool te Etterbeek. Doch deze fantastische job bleef het kriebelen om buiten de uren verder te gaan in muziek.

In 2008 vatte An haar studies trompet terug aan, aan het Lemmensinstituut te Leuven bij de heren Leo Wouters en leon Petré. In het kader van haar opleiding moest zij stage doen als leerkracht samenspel in verschillende ensembles. Hierbij dirigeerde zij o.a. de jeugdharmonie Crescendo Glabbeek. Na haar opleiding werd ze hier ook onder-dirigent en leerkracht trompet te GMTA glabbeek.

In juni 2013 studeerde zij af als master in de muziek, optie instrument en lerarenopleiding.

Vanaf 2014 dirigeert An ook de koninklijke fanfare Sint-Lambertus te Zelem.

In september 2015 nam An, als eerste vrouwelijk dirigent, in Mielen-boven-Aalst het dirigeerstokje over. Hier laat ze tot op heden de harmonie uitgroeien tot een gewaardeerde groep van een 45-tal muzikanten.

Muziek Leren?

 

Wist je dat je bij onze harmonie ook muziek kan leren?

 

Intresse? Ga dan naar deze pagina.

 

Repertoire

 

Ben je geïnteresseerd in de stukken die wel spelen of gespeeld hebben?

 

Neem dan snel een kijkje in ons repertoire.

COPYRIGHT ©2014-2016 | Het gebruik van alle inhoud op deze website is verboden, zonder vooraafgaandelijke toestemming .