Dirigent

Muzikant  Bugel & Trompet / Dirigent

Dirigent

An Swartenbroek 

An Swartenbroek is geboren op 16 juli 1975.


Al vanaf zeer jonge leeftijd was An bezig met muziek.

Ze leerde op jonge leeftijd bugel en later ook trompet spelen aan de muziekacademie te Tienen. Ze zat in in de klas van Argo Penné. Tijdens deze periode startte haar muzikale carrière in de toenmalige Koninklijke Fanfare Sint-Genoveva te Oplinter.


In 1993 studeerde ze af, en ging als amateur muzikant aan de slag bij tal van verenigingen en groepen van uiteenlopende genres.


An vatte haar studies als inspecteur en hoofdinspecteur aan in de Koninklijke Rijkswachtschool te Etterbeek. Ondanks haar fantastische job, bleef het kriebelen om buiten de uren verder te gaan met muziek.


In 2008 vatte An haar studies trompet terug aan, aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze volgde er les bij de heren Leo Wouters en Leon Petré. In het kader van haar opleiding moest zij stage doen als leerkracht samenspel in verschillende ensembles. Hierbij dirigeerde zij o.a. de jeugdharmonie Crescendo Glabbeek. Na haar opleiding werd ze hier ook onder-dirigent en leerkracht trompet.

In juni 2013 studeerde zij af als master in de muziek, optie instrument en lerarenopleiding.


Vanaf 2014 dirigeert An ook de koninklijke fanfare Sint-Lambertus te Zelem.


In september 2015 nam An, als eerste vrouwelijk dirigent, in Mielen-boven-Aalst het dirigeerstokje over. Hier laat ze tot op heden de harmonie uitgroeien tot een gewaardeerde groep van een 45-tal muzikanten.